50-

I går var jag hos Maria och Robert i Landskrona. Robert fyllde år. Han blev 27. Han fick en jättegod tårta som det stod "Robert 27" på. Vi diskuterade det där med 20+ och 40+ och liknande. Då kom min kloka dotter på att jag är inte längre 40+ utan närmare 50-. Jag blir nämligen 50 i april. Visst är det smart? Det vill säga om man inte har någon åldersnoja och det har inte jag!

Persikor

Jag har jättemycket persikor som jag måste göra något av. Jag köpte en äppelplockare på Lidl idag för att jag skulle kunna plocka mina sista persikor innan alla trillar ner och blir förstörda. Det går jättefort! De hinner knappt mogna innan de trillar ner och blir ruttna och möglar. Det blev en hel korg!

Då ska man tänka på att jag har haft med till jobbet och moster Greta fick ganska många. Dessutom har jag faktiskt gjort persikochutney. Det gjorde jag igår. Den blev jättegod. Det ska jag göra idag med. Dessutom ska jag koka in i sockerlag med lite mörk rom i. Jag har ju köpt en egen kapten. Tack för tipset Eva L. Den var god. Sen har jag lite gott som jag kan ge bort i present. Undrar vem som ska få först........?

Summer Snow

Idag har jag faktiskt köpt något till min trädgård som inte är något räddningsprojekt. Jag har köpt en klematis som heter Summer Snow. Jonas hade en sådan i en tall i sin förra trädgård. Den är fantastisk! Den blir översållad med små vita blommor. Det blir som en kaskad av vitt. Hade tänkt att den skulle få klättra i det gamla körsbärsträdet vid syrenbersån. Det blir säkert jättebra!

Sen växer mina fuchsior så det knakar. Den ena envisas med att välta var dag så den har jag fått ställa i en tung och stabil keramikkruka.

Mina persikor börjar mogna och är så många och tunga att grenarna böjer sej och håller på att gå av. Jag ska försöka koka in dem i sockerlag med lite rom i. Hoppas att det blir gott. Ska också försöka mej på att koka persikochutney. Ska bara hitta ett bra recept.

De sista stockrosorna blommar tappert.

Inomhus blommar min ena orkidé med 9 blommor på en gång! Fantastiskt!

Och chillin är ätmogen. Ska ha med den till Robert i helgen så jag hoppas att Maria lagar något gott av den.

Höst?

I dag när Rut och jag var ute i skogen hade jag med mej en liten spann. Jag tänkte plocka lite blåbär att ha till efterrätt i kväll. Men det var ju mycket kvar så jag fyllde hela spannen ganska kvickt.

Det är inte så jättemycket men det blir en rejäl blåbärspaj efter surströmmingen i höst. Mandelpotatisen är ju klar och lök har jag odlat också. De blev inte så stora men jag har odlat dem själv i mina fina odlingslådor som Robert har snickrat åt mej. Nästa år ska det bli bättre. Åter till blåbären. Rut hjälpte mej.... Hade hon inte ätit upp alla så hade jag nog haft dubbelt så mycket.

I början fick jag plocka åt henne men efter en stund såg jag henne stå i blåbärsriset och beta. Hon är alldeles blå om munnen och kommer väl att s...a blåbär i flera dagar. Hon var jätteduktig idag och höll sej runt mej hela tiden. Hon blev väl rädd härom dagen när Richard, hans mamma Inger och jag var ute en runda. Då missade hon att vi svängde in på en annan väg och sprang tillbaka varifrån vi kom. Vi hittade henne hemma när vi kom hem. Men inget som inte har något gott med sej.

Vi hittade några kantareller som jag hade till frukost dagen efter. Man kan nästan tro att det börjar bli höst...

Surströmming

Surströmmingsskivorna är räddade! Idag kunde jag inte hejda mej. Jag var bara tvungen att kolla om det var potatis under blasten. Det var det! De var jättefina. Jag kollade bara under ett bräske. En riktig guldgruva!

Belöningskatt

Idag fick jag en present av syrran. Den fick jag för att jag hade gått ner över 13 kilo. Jippi! Tack för att du introducerat LCHF i mitt (numera något mindre) liv.

Farväl

I dag har min syster bevittnat ett historiskt ögonblick. Jag har använt mina bruna jeans för sista gången! De passar inte längre. Det beror inte på att de är för små utan tvärtom! Jag var i Bromölla med henne och då insåg jag att det var sista gången vi kamperade ihop. Ja, inte syrran och jag, utan byxorna och jag. Det höll på att bli skilsmässa redan utanför systemet men jag höll handen lite käckt och nonchalant i midjan. Det såg nog lite tufft ut.... När vi senare var på Prima var det ganska stora problem men jag klarade mej hem. Nu har jag lagt undan dem för att skänka till Korset i Bromölla. Farväl! Ni har varit trogna kompanjoner men nu skiljs våra vägar. Må ni tjäna nästa ägare lika väl.

Chili

I vintras fick jag några chiliplantor av Robert. Han hade tagit frön från en chili som han och Maria hade köpt. De var noga planterade i konservburkar och de trivdes bra där. När de hade växt ur sina burkar planterade jag om dem i krukor. Jag har tagit väl hand om dem och de har lönat mej genom att växa och blomma fint. Det har till och med utvecklats en chilifrukt. Den har varit grön hela sommaren till för en tid sen. Då började den bli svart. Jag trodde att jag hade misskött den så den skulle dö för mej. För några dagar sen såg jag att den hade börjat rodna. Idag är den alldeles röd på ena sidan. Det bådar gott i dubbel bemärkelse.

Alla de andra plantorna blommar och har förgrenat sej bra. Det blir nog mycket chili i maten i vinter.

Min Chilisamling

Muta

Häromdagen när jag kom hem till Tina hade hon och Pia varit ute på en loppisrunda. Tina log med hela ansiktet och sa: Pia och jag har en muta till dej! Dom menade att mutan var till för att jag skulle hjälpa till att lägga plattor hos Pia. Detta för att det ska bli lättare att lägg Tinas ramper så hon kan komma in. Då var det ju valpning på gång.Och det kan ju inte missas! Nu gick det ju bra ändå för vi har inte hunnit med det. Dom såg så jäkla pippiluriga ut så jag blev jättenyfiken! Pia börjar plocka fram några saker inslagna i tidningspapper. Jag höll på att spricka av nyfikenhet! Öppnade det första paketet. En ursöt mugg med en (skit)gullig katt på!

Jippi! Nästa. En till mugg i samma serie. En annan katt men lika söt.

De två andra paketen innehöll tallrikar som hörde till muggarna. Jättesöta! Jag började undra hur det skulle gå när Maria skulle se att jag hade nya muggar. Jag samlar nämligen på muggar. Har inte två likadana. Förutom dom som tillhör min servis förstås. Det är alla möjliga motiv och jag försöker hitta en passande mugg till var och en när jag har fikabesök. Men nu har jag sorterat ut några (2) och satt ut dom i skåpet ute i rummet. Det är ganska trångt så jag får nog ta ut fler. Kan tilläggas att dom blev klart godkända av Maria, så Tina och Pia blev förlåtna.

Njutning

I dag har jag varit ledig. Jag passade på att njuta av en av sommarens sista riktigt varma dag. Satt vid dammen och viftade med mina "gräsliga" tår och matade fiskarna.

Dom börjar bli riktigt tama och kommer när jag sätter mej i stolen. Mysigt! Sen börjar persikorna att mogna. Hoppas jag lyckas bättre i år med att ta vara på dom. Det är så svårt att hinna ta dom när dom mognar. Det går så fort. Ena dagen är dom alldeles hårda och nästa dag är dom ruttna. Attans! I fjor kokade jag in några i sockerlag och det ska jag för söka göra i år med. Det är jättegott om man värmer dom lite och har till vaniljglass.

Mina purpurvindor blommar enormt mycket. Synd bara att blommorna bara är utslagna några timmar. Sen vissnar dom. Men dom blommar väldigt rikligt.

Jag har även fått en ny sorts dahlia av Jonas (ja, det är ett räddningsprojekt).

Har också fått hans mandarinträd. Har inte satt det i jorden ännu, men kanske i morgon. Dessutom har hans ena julros fått flytta hit. Den kommer att bli fin tilsammans med min andra. I dammen trivs Nisse fint och har fått en massa nya blad.

Det gör också min papyrus som jag köpte på IKEA. Har bara tagit ur kom ur krukorna och satt ner dom i vattnet. Funkar bra! Nej, nu ska jag lägga mej så jag kan vakna riktigt tidigt i morgon och starta dagen med en kopp kaffe tillsammans med Rut vid dammen. God natt.

Smådjävlar

Jag har varit på fest. En jobbarkompis fyllde ett jämt antal år. Ska bara tillägga att hon är i sina bästa år...Det var något av det roligaste jag har gjort. Gissa om hon har blivit lurad? Vi har planerat och fiffilurat i flera månader. Tina är en jäkel att vara påhittig. Vi träffades hemma hos henne i torsdags och planerade och klippte och klistrade. Alla assarna var där utom festföremålet. Det kändes konstigt. Men vad kul vi hade när vi bläddrade i tidningar och klippte ut rubriker. Sen klistrades rubrikerna upp på A4-papper och laminerades och sattes ihop till en bok tillsammans med passande bilder på "den gamla". När vi sen anlände till festen var hon totalt oförberedd. Vi hade bytt i schemat för att hon skulle vara ledig och verkligen "njuta" av sin fest. Jag skulle tex. byta mej till natten av henne för att Jonas fyllde 45. Det gör han visserligen men inte förrän senare i höst. Jag skulle till och med få komma lite senare för att jag skulle hjälpa till med disken efter hans fest. Hon var inte glad över att behöva byta bort sin natt men vad gör hon inte för en arbetskamrat? Dessutom var det tur i oturen för hennes tik valpade så det var bra att hon kunde vara hemma. Vi hade avtalat med hennes väninna som var där för att hjälpa till med hundarna, att hon skulle hålla henne hemma. Så när bilen med hela basset assar anlände, satt hon i köket och tyckte att väninnan hade varit allmänt konstig hela dagen. Hon fick ju inte göra något som hon hade planerat. Plötsligt ser hon ett par konstiga figurer smyga omkring på tomten. Jäkla ungar! Det är väl inte halloween nu tänkte hon. När det sen knackade på dörren och hon öppnade stod det 6 konstiga "djävla" figurer utanför. Vi hade klätt ut oss till djävlar i slängkappa, svarta kläder, svartsminkade och blinkande djävulshorn. Stackaren fick väl en riktig chock! När Tina läste upp vad hon hade skrivit duggade skratten tätt. Tina är väldigt duktig på att hitta på och skriva rim. Efter att hon hade fått sina presenter dukade vi upp vad vi hade haft med oss. Det blev en kräftskiva som heter duga! Det var kräftor, vitlöksbröd och hemgjord saffransaioli. Lite framåt natten togs grillen fram och det blev grillad korv till nattamat. Alla var glada och nöjda och vid ett bar det hemåt. Hoppas verkligen att hon tyckte att festen var lika lyckad som vi tyckte. Tack för att vi togs emot med öppna armar när vi kom och våldgästade dej. Och grattis i förskott!

Festbordet.

Ny Dator

I morse klockan nio ringde min telefon. Det var från Schenker. Vill bara kolla så du är hemma nu för jag kommer med din dator om en stund. Snabba ryck!!! Upp och ut i köket för att sätta på en kopp kaffe. Hinner inte mer innan det kommer en lastbil utanför. 4 minuter!!! Hann inte bara klä på mej. Ut för att hämta lådan med datorn. In och sätter på kaffet. Maria var knappt vaken men jag var obarmhärtig. Nu ska här installeras dator. Ny, fin och blank. Nu ska här bloggas igen.


Snart

Jag har köpt en ny dator nu. Hoppas att den kommer nu i veckan. Det gör den troligtvis. Jag kollade i går var ordern befann sej. Den var tydligen levererad till åkeriet, Schenker. Då kommer den nog vilken dag som helst. Jippi! Lånedatorn är ganska hyfsad men jag tycker inte om att skriva på en bärbar dator. Gillar inte tangentbordet. Och sen är inte inställningarna mina. Visserligen har jag gjort en del ändringar men jag vill inte göra för mycket. Men snart kan jag lägga in bilder och skriva på min egen. Snart....

RSS 2.0