Kallt!

Idag var Rut och jag ute i skogen med kameran. Jag tänkte fotografera lite medan det finns snö. Man är inte bortskämd med det som Skåning. Så när det äntligen händer får man passa på att föreviga det. Ett ypperligt tillfälle idag när solen strålade från en klarblå himmel. Sagt och gjort. Jag byltade på mig en massa kläder (för att vara jag) och tog Rut i kopplet och begav mig. Det är ca 200 m till skogen där jag brukar släppa henne lös.När jag lossade kopplet for hon iväg i ett snömoln. Skitkul! Jag passade på att plocka fram kameran och knäppa några kort.När jag hade gått ett par hundra meter in på skogsvägen tittade jag efter Rut. Ingen hund i sikte. Var tusan är hon? Jag började dra mig hemåt.

Där, lite längre fram på stigen, satt hon och väntade på mig. Jasså. Okej. Jag kallade på henne (mest med gester för hon hör dåligt), men hon bara tittade på mig. Vill du något får du komma hit, tycktes hon tänka. Jag gjorde allt för att hon skulle komma men hon satt som fastgjuten. Skit ner dig! Jag går inte en meter till på det hållet. Jag ska HEM! Jag såg att hon tänkte det. Det var klart skrivet i hennes lurviga ansikte. När jag närmade mig reste hon sig och vände hemåt.

Hon hade bråttom! Okej. Inget att göra. Hemåt... På min NYSKOTTADE!!! uppfart satt Franse och väntade.

Idioter tänkte han. Ge sig ut i detta vädret.
Öppna!!! Okej, jag medger att det var skönt att komma in till en sprakande brasa och en kopp nybryggt kaffe.

Fototriss tilsammans

Ämnet på veckans fototriss är : Tillsammans. Svårt! Jag letade bland mina gamla foton och hittade ett par där. Sen kom jag på att jag kunde ju ta ett kort på något som jag har som intresse. Kaffe.

Första bilden är på Tinas höns och kaniner. De går fritt TILLSAMMANS i en stor inhägnad på dagarna. På nätterna sover hönsen i det fina hönshuset som hennes pappa har gjort och kaninerna i den fina buren (som han också har gjort) med tre rum.

Denna bilden är tagen för att par år sedan när jag passade Dagny i 4 veckor för att Jonas var på Teneriffa med sin mor. Den föreställer Dagny TILLSAMMANS med Rut tuggande på lite tuggodis. (Tjurmuskel!?)

Sista bilden är på mina "kaffepryttlar". Det är sammanlagt 5 st presso, 3 espressokannor, 1 Don Pedro, 1 "Visseljohanna", 1 gammal perkulator, 2 kaffekannor och en "arabgryta". TILLSAMMANS är det en ganska fin samling. OBS!!! Alla sakerna används! Dessutom har jag en kaffekvarn. Det får bli en bonusbild.

Detta är två kvarnar som jag och min dotter hade. Hon har sin kvar (den till höger) men min är utbytt till en likadan fast riktigt julröd. Det finns inget bättre än att mala bönor till en kopp pressokaffe. Gott!
Fler trissar kan ni se här: http://fototriss.blogspot.com/

Äntligen!

Det är mycket nu! Jag börjar komma i julstämning! Bättre sent än aldrig. Det kan bero på snön. Det har snöat hela dagen. Vaknade i morse och tittade ut. Det yrde runt knuten och vägen var alldeles igensnöad.

Jag har varit inne nästan hela dagen och försökt få till lite jul här inne. Det börjar arta sig nu. Gardinerna i köket är äntligen uppe och jag har hämtat alla mina tomtar och placerat ut dem.

I kväll var jag ute och rastade Rut. Hon tycker att det är för kallt och blött om magen så hon vill inte vara ute så länge. Men jag gjorde min plikt i alla fall. Jag gick ut mitt på vägen och gjorde vinterns första snöängel!

Nu är ju inte Maria här så jag fick tyvärr göra den själv. Men fin blev den! Får se hur länge den får vara...

Stackars lille Fille är alldeles översnöad för jag har inte varit ute med honom sen i går. Hela infarten är ocksså igensnöad men den måste jag skotta i morgon för då ska jag till Bosse och Katta för att göra deras julrevben och griljera deras julskinka. Det har blivit en tradition att de vill att jag gör det. Kul! Nu ska jag ut i köket och vaxa golvet. Julmusiken spelar och jag har druckit egg nog för första gången i mitt liv. Det var jättegott! Jag vill verkligen rekommendera det. Gott när man har varit ute i snön och gjort änglar. Jag hittade ett jättebra recept på nätet som jag kan vidarebefordra till er här.

Eggnog á la Ettehag
1 glas

4 cl Whisky
6 cl Kaffegrädde
3 cl Honung
1 st Ägg
2-3 st Isbitar
1 nypa Kanel
1 nypa Muskotnöt
1 nypa Vanilj

För kall Eggnog (favorit):
Blanda samtliga ingredienser i en shaker.
Du kan minska mängden whisky eller
utesluta den helt om du inte tycker om det.
Skaka ingredienserna hårt i ca 30 sekunder.
Häll upp  i ett passande glas och garnera
med muskotnöt. Avnjut framför en öppen spis!

För varm Eggnog:
Blanda allt utom grädden och honungen
i en shaker. Uteslut is i denna och ersätt
isen med ca 2 cl vatten istället. Värm
grädden och honungen i micron eller på
spisen tills den nästan kokar. Häll grädd- och
honungsblandningen i shakern och skaka.
Häll upp i passande glas och garnera med muskot.
Avnjut!

Jag gjorde den varma men hade ingen vanilj i. Dessutom hade jag vispgrädde. Det fungerade också.

God kväll!

 

 

 


Fototriss glitter

Hoppade över förra veckans fototriss. Jag hade ingen inspiration. Tänkte stå över denna veckan också men så började det snöa... Visserligen är inte alla bilderna på snö men inspirationen började så sakta spira. Här får ni tre väldigt olika glittrande bilder.

Denna bilden är tagen nu i kväll. Det är mitt körsbärsträd som är alldeles vitt av nyfallen snö. Visst ser ni att det glittrar?

Jag var hos Maria och Robert i helgen och "julade". OBS!!! Inte "hjulade! De som känner mig förstår varför... Detta är Marias skitsnygga skor med glittriga spännen.

Detta är ett foto från i somras. Det togs tidigt en morgon när trissämnet var siluetter. Daggen glittrar så fint i spindelnätet.
Fler glittriga trissar hittar ni här: http://fototriss.blogspot.com/

Vinter!!

Idag har det blivit vinter här nere i Skåne! Och det med besked! Det snöar ordentligt och det har lagt sig som ett vitt fluffigt täcke över allt. Man kan inte vara ute särskilt länge utan att få en vit mössa av snö. Jag var just ute med kameran som inte har varit i bruk på ganska länge. Jag har inte haft inspiration. Vädret har varit grått och trist. Jag insåg nu att jag är ganska beroende av vädret för att känna för att fotografera. Det är inte särskilt kul om det är grått och ruggigt. Det har det varit för länge nu. Men nu ser jag en ljusning. Det ser ut att bli en vit jul för en gångs skull. Det är några år sedan sist. Jag måste förmedla några bilder så att ni ser att det kan vara vitt och fint även här.

Huset från trädgården. Julmysigt i fönstren.

Dammen och Dagny. Passar henne några dagar.

Mitt elefantgräs och mitt "Silber Feder".

Mina odlingslådor som vilar inför vårens sådd.

Syrénbersån, dammen, koppargrytan och Dagny.

Rut som inte gillar när det är blött och kallt.

Lever?

Ja, jag lever. Jag har inte skrivit i min blogg på länge. Det beror på att jag inte har haft någon inspiration. Hoppas att den kommer igång igen. Ska försöka vara med i fototriss. Jag ska bara samla mig och fota något glittrigt. Har ett foto som jag tog i lördags i Landskrona hos Maria och Robert. Funderar på att ta kort på mitt hår. Där glittrar det av gråa hår! Börjar nog bli gammal....

RSS 2.0