Semesterdag 2.

Semesterdag 2. Idag har vi varit duktiga. Vi har tömt och städat rummet där uppe på vinden och burit upp mina julsaker. Det var en hel del lådor och kartonger. Men det är skönt att bli av med dem från rummet där ute. Nu är det städat och möblerat så att Maria kan bo där i sommar. Det rummet gjorde jag i ordning till Roberts 25-års dag för två år sedan. Det var något av det bästa jag gjort. Maria hjälpte till med det sista som lister och sånt. Min systerson Jocke, hjälpte mej lite med att sätta råspont i taket.
 
Annars gjorde jag det mesta själv. Det blev jädrans så bra! Jag har ett jättefint rum på ca 20 kvadrat som är perfekt till att ha fester i. Det har fungerat som förvaringslokal åt mina växter nu i vinter. Det var inte så bra. Tyvärr frös nästan alla växterna ihjäl. Jag får ha dom i källaren i vinter.  När rummet var färdigstädat så "piffade" Maria medan jag klippte gräset. Sen lagade vi lite mat. Det blev grillade hemgjorda hamburgare med cole slaw, ost, tzatziki, tabbouleh utan mynta eller bulgur och en god dressing. Vi satt ute i rummet och åt och det var jättemysigt.

Sen efter disken var vi ute och gick en runda i skogen med Rut. Man tänker bra när man promenerar. Vi smidde stora planer. Jag får nog bli hundra år om vi ska hinna med allt vi planerar. När vi kom hem satte vi oss och tog en kopp kaffe och skrev ner allt vi ska göra och köpa i morgon. Då ska vi börja med min port. Äntligen!!!


Dag 1

Idag är det semesterdag 1. Den har hittills tillbringats mest i trädgården. Efter frukost löste vi melodikrysset. Sen gick vi ut och satte oss vid dammen med ett glas marinella med sprite och en isbit. Efter det fixade vi lite i trädgården. Sen kom syrran med sin kompis som jag inte har träffat sen 1974! Det var jättekul att träffa henne. Hon har inte förändrats ett dugg. Inte en dag äldre än sist jag träffade henne. Har tiden stått still de sista 35 åren? Tittar mej i spegeln och konstaterar att det har den inte... Konstigt... Vi fikade med en jättegod chokladkaka som sys hade gjort. Det var verkligen gott och trevligt! Receptet har hon fått av mej. Den är bakad enligt LCHF. Bara choklad, smör och ägg. När dom cyklade hemåt gick vi in och gjorde en laxtårta. Vi ska ju fira midsommarafton idag. Senare ska vi ut och plocka sju sorters blommor. Inte för att Maria behöver det. Hon har ju redan sin drömprins. Men det finns kanske någon därute åt mej...


Semester

Nu har jag semester. Man kan tro att jag inte tycker om mitt jobb. Men det gör jag verkligen! Jag stortrivs! Jag har haft en enorm tur att få ett verkligt bra jobb. Det är få förunnat att få ett sådant fantasiskt jobb som jag har. Det är dessutom mitt andra jobb som jag har stortrivts på. Men det är skönt att kunna råda över sin tid på ett annat sätt. Att inte ha någon tid att passa och att kunna sova så länge man vill. Inte för att det kommer att bli speciellt länge men i alla fall...

Jag har ju för vana att vara upp med solen på sommaren. Det blir gärna så när man vaknar av att solen lyser rakt i ansiktet genom fönstret. Jag har ju verkligen haft tur med vädret. Ska bli bra denna veckan i alla fall. Solen tar bra om man säger så...

Nu är snart middagen klar. Det känns väldigt bra att bli uppassad med matlagning när Maria är här. Det blir fisk i foliepaket idag. Gott!

En natt kvar

Nu har jag snart semester. Bara i natt också. Sen har jag tre veckors semester. Det ska bli skönt. Inte för att jag "blir av med Tina" utan för att Maria och jag har så många projekt som vi vill göra. Hon har massor med idéer och kommer säkert att jaga mej hela sommaren. Jag har försett henne med en bok om olika projekt i trädgården och hon sitter i soffan och kuttrar. "Oh mamma, tiita! Det gör vi!" Så det blir nog både spalje och krukor i hyper tufa. " Då gör vi allt som finns i den här boken." Visst! Jag har ju bara tre veckors semester - inte tre månader. Men något ska vi göra. Porten ska vi börja med i alla fall. Jag är trött på att det blåser fritt. Den var ett jättebra vindskydd. Det vill jag ha tillbaka. Sen ska vi sätta staket runt hela baksidan. Då blir trädgården nästan dubbelt så stor. Mer att klippa! Men det är något jag har längtat efter. "Oh en pergola! Det måste du ha!" Jag får nog ta boken ifrån henne innan det är försent.

Trädgården

Sitter vid datorn och försöker att få in en blogg. Inte lätt!!! Verkar som om allt ska jävlas med mej i dag. Detta är nog femtioelfte gången jag provar. Verkar funka.
Jag vaknade tidigt i morse. Var uppe vid sex och gick ut i trädgården med min kamera. Jag älskar att vara ute tidigt och ta kort på växterna. Det är så bra ljus då. Jag har en ny kamera som är ljusår bättre än den gamla. Det är ingen dyr och avancerad kamera men den duger till mej. Finesserna är ganska många och jag har inte lärt mej alla än. Men jag upptäcker fler och fler möjligheter. Önskar att jag var en bättre fotograf. Som Eva L till exempel. Hon är jätteduktig! Men jag lär mej mer och mer. Kanske jag kan köpa en riktigt bra kamera en dag....

Vallmokapsel


Digitalis


Blå bergvallmo


Persikor på mitt persikoträd som jag har fått av Jonas, Margareta och Lotta. Jag fick trädet när jag fyllde år samma år jag flyttade in i huset. Förra året var det så mycket frukt så jag kunde inte ta vara på allt. Jag kokade in några men har inget bra recept så jag fick göra det på måfå. Dom blev jättegoda men höll sej inte så länge.


Chilifrukt  på plantan jag har fått av Robert och Maria. Robert satte frön från en chili som dom hade köpt och hade i maten. Jag fick flera plantor och nästan alla har över levt. Dettta är den enda frukten än så länge men det är många knoppar på plantan och de andra plantorna har också flera knoppar. Ska bli spännande att smaka den sen.


Smultronblomma på en planta som jag har fått av en väninna.


En rosenknopp på en av mina rosenbuskar som jag har fått av Jonas grannar. Dom grävde upp en hel rosenhäck och skulle kasta när jag lyckades stoppa dom. Dom drog upp buskarna med traktor och körde hem till mej. Jag har lyckats rädda ett antal och ska flytta en del så att jag får en häck ut mot gatan. Tack Krister.

Praktlysing. Jag kommer ihåg att mina föräldrar hade sådana i sin trädgård. Sen fick jag skott för att plantera i min trädgård i förra huset i Nymölla. Jag hade med mej till Gringelstad och vidare till Köpinge. När jag flyttade hit blev jag så glad när jag upptäckte att det fanns här. Det var nästan det enda som fanns. Annars var det bara humle och kirskål som växte hej vilt. Jag vill helst ha växter med en historia. Jag vill kunna säga att den har jag fått därifrån och den har jag fått av den personen. Jag vill också gärna dela med mej till mina vänner av vad jag har. Jag älskar att kunna säga att den sorten har jag så du kan få av mej.  Jag har fått mycket från Birgit och Bengt. Att gå in i deras trädgård är som att stiga in i Edens lustgård. Dom har allt! Deras vän Hasse, som hjälper till i trädgården, har verkligen gröna fingrar. Jag försöker hålla mej väl med honom. Han kan nästan alla växter på latin och jag har lärt mej jättemycket av honom. 
Idag har jag rensat upp vid min damm. Flyttat alla stenar så att jag kan rensa bort all kirskål och lägga plast så det ser fint ut. Ett ritigt hästjobb. Många stenar blir det.... Nu ska jag och Rut ut en runda i skogen innan hon blir för trött. Ha de!

Sötast

Min hund Rut är bara världens sötaste. Hon är 11 år gammal och en väldigt envis Jack Russel terrier. Men på gamla dar har hon blivit väldigt behändig och ganska lydig. Det har jag Tina att tacka för! Hon har lärt mej jättemycket! Det är hennes förtjänst att Rut kan springa lös i skogen utan att rymma. Jag lär mej mer och mer för var dag. Det tar ett tag innan det går in men sakta men säkert lär jag mej. Vill ju kunna mer men jag är ganska trög... Tack och lov att Tina har tålamod med mej. Ska väl gå bättre och bättre.

Fynd

Vilka fynd man kan göra i skogen! På min kvällspromenad med Rut passade jag på att föreviga en del saker jag kunde hitta. Det var en hel del smått o gott.
Trist att skogen ska behöva vara soptipp.

Vilse i pannkakan???

Det är söndag idag, eller hur? Jag är alldeles vilse på dagarna när jag jobbar helg. Men jag är nästan säker på att det är söndag. Soptömning i morgon alltså. Får inte glömma tunnan igen. Inte många dagar kvar innan semestern nu. Bara denna veckan. Sen tre veckors semester. Då ska Maria vara här. Hoppas att det blir mycket gjort. Jag ska nog se till att hon får jobba!! Vi ska fixa lite här hemma. Hon är duktig på att hjälpa till och vi jobbar bra ihop. Så det blir nog snarare hon som kommer att jaga mej. Men det är bara bra. Vi får ganska mycket gjort. Vissa saker är inte så lätt att fixa när man är ensam. Sen är det ju alltid lättare när man har någon att diskutera med och som kan komma med bra idéer. Så det lär nog bli ett och annat sammanträde med "byggnadsstyrelsen". "Byggnadsstyrelsen" är syrran och jag och Maria när hon är här. Ibland tar vi in någon vikarie. Ni kan tro att det ploppar upp en massa bra idéer när vi har våra sammanträden. Planket ska i alla fall byggas om det inte är gjort innan hon kommer. Ska bli kul!

Pissväder

Jäkla väder! Det har varit ett jäkla väder alldeles för länge nu! Det känns som om allt håller på att flyta iväg. Det har regnat så mycket att jag nästan var beredd att bygga en modern variant av Noas ark. Det hade kanske inte blitvit så många olika djur på den där arken. Rut och Franse... 


Hoppas nog på uppehåll i stället. Men äntligen så tittar solen fram nu i kväll. Det känns som det var evigheter sen. Det finns ett litet hopp om morgondagen i alla fall. Vi hade tänkt vara ute och så lite fröer i trädgården hos Tina. Och klippa gräset givetvis! Undrar vad hon har spridit för gödning? Det växer nästan så att man hör det. Lyckost hon som har en gräsmatta som man verkligen kan kalla gräsmatta. Den kommer nog att växa så det knakar nu efter regnet. Min är mer som en äng som jag har klippt. Den är ganska ojämn och det är mest ogräs. Men den blir så fin när den är nyklippt! Det är den idag. När jag kom hem idag hade Richard varit här och klippt gräset.

Han hade diskat också. Det är bra med sådana vänner. 

Morgonsyssla

Min morgonsyssla i dag har varit att riva ett plank med en port.
Det var nödvändigt att göra det nu innan jag eller någon annan fick den i huvudet. Den har varit dålig länge men nu efter sista blåsten har det varit akut.

Det var nästan så att den anföll när man öppnade. Men nu är den borta och jag ska köpa betongfundament i dag.

Sen får jag försöka räkna ut hur mycket reglar det behövs. Men det ska väl inte vara så svårt. Har fixat värre saker.

Tidigt

I dag har jag varit uppe INNAN tuppen. Jag var och hämtade Jonas klockan 5! Då var det kallt! Det var inte mer än fem grader. Stackars mina växter. Men dom ser ut att ha klarat det bra.

Potatisen börjar titta upp.

Vallmon har fått en blomma och den röda rhododendronen hade besök av en humla.

Tänkte det skulle bli gott med en kopp kaffe till tidningen. Men den hade inte kommit när jag var tillbaka vid halv sex. Så jag tog min kamera och gick ut i trädgården och plåtade. Då kom tidningsbudet. Han trodde nog inte jag var klok som var ute och "rännde" med kamera klockan halv sex en måndagmorgon. I och för sig kan jag nog hålla med...

Blå!!!

Min blå bergvallmo blommar för första gången. Jag köpte två stycken förra året. Trodde knappast att dom skulle överleva vintern men båda har tagit sej bra. Blev glad när jag kom hem från Landskrona och såg att den ena hade slagit ut. Det är nog det blåaste man kan hitta i en trädgård! Vackert!

Plikten framför allt!

Nu har jag varit och gjort min plikt.

Sent. Men bättre sent än aldrig. Jag har jobbat hela helgen och varit ute i trädgården och planterat och fixat. Sen hem och klippa gräset och fortsätta plantera. Så jag är trött!! Hade inte planerat att köra iväg och rösta men hade inget att välja på. Blev mer eller mindre tvingad av Maria och Robert. Men dom har ju rätt! Det är inte bara en plikt utan en rättighet som vi inte har haft så länge. Det gäller verkligen att ta vara på våra rättigheter att kunna påverka. Alltså gick jag in och tvättade skiten av mej och körde iväg till Edenryd och la min röst.

Ska sova med gott samvete! Tack för att ni fick mej att ta mitt förnuft till fånga och göra min plikt!


Examen

Jag har varit på examen i Lunds domkyrka. En massa röntgensjuksköterskor och sköterskor som tog examen.

Frukost för en röntgensjuksköterska..


Det var väldigt högtidligt och massor med folk. Vi fick sitta på några attan så hårda stolar i 2 timmar. När vi kom hem åt vi (svullade) smörgåstårta och jättegoda muffins. Det var länge sen jag var så mätt som jag är nu. Och ändå är det flera timmar sen vi åt. Ska nog inte äta på en vecka eller så. Nu ska jag titta på V. Sen är det god natt för jag jobbar hela helgen.

Klar!!

Det trodde ni inte va? Jag är klar!
 
Har städat klart bilen, packat, tvättat och till och med förberett för kakbak i morgon bitti.

Sitter nu med en kopp nybryggt kaffe och en liten bit 70% choklad. Ja, jag kan faktiskt sova efter kaffe så sent.
Har till och med malt kaffe som jag ska ha med till Maria i morgon. Vi kan faktiskt förtjäna nymalet kaffe i morgon när vi är klara.  Allt är "tajmat" och klart in i minsta detalj! Nu ska jag bara släppa ut Rut för en liten nattakiss - om jag kan få ut henne. Hon har sovit i flera timmar. God natt och sov gott. Det ska jag göra!

Gott om tid.

Jag tillhör tidsoptimisterna. Vet ganska många sådana. I morgon ska jag köra till Landskrona för att göra smörgåstårta till Robert som tar examen. På fredag är det  examensavslutning i Lunds komkyrka.

Innan dess har jag tänkt tvätta lite. Lagen om alltings jävlighet gör att det regnar just idag när jag behöver hänga tvätt ute. Men det löser sej. Hänger det inne. Bara det att torkställningen tar upp hela vardagsrummet. Flytta den för att komma in i sovrummet. Flytta den för att komma fram till datorn. Flytta den igen annars kommer jag inte ut i köket. Kunde ha tvättat i helgen när det var fint väder, men då var det ju gott om tid. Ska baka muffins. Det gör jag i morgon bitti så behöver jag inte frysa dom. Ska ta sista städnningen i bilen. Kan jag göra när muffinsen är inne i ugnen. Men packa bilen? Kan jag göra i kväll. Men då måste den vara färdigstädad. Stryka kläderna? Packa? Skriva handelslista? Äta? Får nog omprioritera. Bråttom, bråttom!

Hosta

Jag gillar funkior. Det finns så många olika. Jag har fem. Jag önskar att jag hade fler. Får försöka få tag på andra sorter också. Har tillbringat en stund med att artbestämma mina. Inte lätt! Har fått fram två som är ganska säkra.

Fire & Ice 
 
Blue Angel.

Men sen är det stopp. Det finns så många och en del är väldigt lika. Men däremot har jag hittat en del som jag har lagt till på min önskelista. Lemon Lime, Niagara Falls, Red October och Sun Power. Hittade dem på nätet. Det fanns hur många som helst. Måste önska mej.

Denna har jättefina, krusiga blad. Vet inte, men kan eventuellt vara Fire & Ice också. Den har mer vitt i mitten än den andra.

Den här har jag haft i några år. Den har flyttat med  mej och har verkligen etablerat sej bra nu.

Den lilla plantan är så söt. Har inte hittat något som stämmer in på den.  Jag får kanske sätta Stenmans detektivbyrå på att hitta resten.

Bättre sent än aldrig.....

Idag har det äntligen skett! Jag har gjort något jag aldrig har gjort förr. Jag har tvättat min bil! Det är första gången jag tvättar den själv. Richard har tvättat den innan men nu var jag tvingen att göra det själv. Man kan ju inte komma på examen i Lunds domkyrka med en så jäkla skitig bil som den. I morgon ska jag dammsuga den också så att man kan sitta i den utan skyddskläder. Jag har nog päls till fyra hundar i baksätet. Dessutom har jag jord till ett helt potatisland och spån till ett hönshus i bagaget och på golvet där bak. Men på torsdag när jag styr kosan mot Landskrona ska den vara fin. Maria och Robert blir nog chockade!
 

RSS 2.0