Fototriss Bokstäver

Temat i veckans fototriss är Bosktäver. Min dotter är här så vi slog våra kloka huvuden ihop. Detta var vad vi valde av alla våra bokstäver. Jag insåg att jag hade mycket att välja på. Ett val var självklart.

Bokstaven på Marias arm. Hon har ett M intatuerat på sin vänstra överarm. Hon fick den tatueringen i födelsedagspresent ett år. M:et betyder Maria. Jag tycker att det kan betyda mamma och hennes pappa tycker att det betyder Micke. (Han heter så, hennes pappa.)

Nästa bild är på ett hjärta som jag har fått av Maria. Hon gick runt med kameran medan jag skrev. Plötsligt sa hon: här är världens bästa bokstäver!

Sista bilden är på hennes handskrivna bokstäver. Det är ett arbete som hon ska göra i skolan.
Vill ni se mer bokstäver så titta här:http://fototriss.blogspot.com/

Fototriss Skön

Veckans utmaning på Fototriss är skön. Detta är mitt skönaste. Fler sköna bilder hittar ni på:http://fototriss.blogspot.com/

Detta är en liten bit av min sköna trädgård. Ett riktigt paradis. Varje morgon sätter jag mig vid dammen och dricker morgonkaffe coh tittar på mina fiskar och lyssnar på fåglarna. Det är det bästa som finns.

Detta är världens skönaste säng. Det finns inget goare än att krypa ner i sängen och dra duntäcket över sig. Jag suckar alltid belåtet när jag trynar ner mig i sängen på min sköna kudde.

Detta är min soffa. Den är stor och skön och rymmer hela familjen.

Fille eller Bella


Välkommen i familjen! Du är verkligen efterlängtad. Min nya bil! Men vad ska du heta? Fille eller Bella? Vad tycker ni?

Klar....ish

Idag har jga fortsatt med mitt projekt: hyllan som inte kom upp. Nu är jag nästan klar. Ska bara sätta en bit över dörren. Det är ett hål i väggen där det har varit någon typ av ventilation. Ska sätta dit något i morgon och måla det sista där. Idag har jag haft hjälp. Birgith var här för hon skulle ut och gå. När hon kom tillbaka var vi kaffesugna båda två så jag satte på en kopp. Sen blev hon inspirerad så hon började städa i köket. Tack snälla Birgith. Det underlättade. Trots att hon har känt mig i snart 30 år så var hon lite skärrad när hon såg hur det såg ut i rummet med alla grejorna på borden. Ta det lugnt sa jag . Det är borta innan klockan 8 för då ska jag se Idol. Jag lovade lägga ut bilder. Varsågod!

Rent!

Detta bordet var överlastat med saker som hade varit i hyllan.

Här ska jag tillbringa kvällen.

Musen

Rapport från hallen: Ingen mus i sikte. Läget är lugnt.

Så det kan gå

Idag tänkte jag att jag skulle sätta upp en hylla. Men det blir aldrig som man tänkt. Det hände som inte fick hända. Jag har stått emot länge, men idag var jag för svag. Jag har tänkt att göra det ordentligt från grunden och inte göra något "så länge". Men idag kunde jag inte stå emot längre. Jag föll som en fura för frestelsen... Jag gjorde, som en mycket klok person uttryckte sig, "slant med skaparlusten". Det blev som med kostymen som blev en "fingertutt". Det blev inte någon hylla idag. Det blev detta. Jag har levt länge nog med det gamla och bytte upp mig lite. Med betoning på lite. Det ska göras ordentligt men får duga just nu. Jag fick några spannar med färg av sys för länge sen. Ingen färg jag vill ha i mitt vardagsrum egentligen, men den var gratis och den fanns här nu. Tyvärr visade det sig att det var två olika färger men väldigt lika. Så jag grundar med den ena och målar en andra gång med den andra färgen. Ska jobba snart så resten får vara till i morgon. Men sova gott - det ska jag!

Före. En jäkla ful tapet. Sliten och fläckig.

Bakom soffan har det mesta dolts med en stor tavla som mamma har sytt.

Lite skillnad blir det. Jag bara målar över eländet.

Färgskillnad...

Bättre.


Musjakt

Idag när Rut kom hem var hon väldigt intresserad av dörren ner till källaren. Hon skulle tvunget vara där och nosa. När jag öppnade dörren blev hon alldeles vild. Hon körde ner nosen i korgen som jag har lök och potatis i. Ut hoppar en mus. ÖVER MINA FÖTTER!!!! De som känner mig vet att jag aldrig har strumpor eller skor. Alltså kilade den rakt över mina bara fötter. Jag är inte rädd för möss men inte vill jag ha dem på mina fötter inte. Alltså skrek jag som en stucken gris och steppade runt i hallen. Min kropp är inte gjord för akrobatiska övningar men jag kan om det krävs. Och det gjorde det! 3 gånger! Tvärs över mina fötter. Den tyckte nog att de var varma och goa. Rut var som tokig och jagade runt men såg inte musen. Den var för snabb. Tll sist fick hon syn på den. Full fart! Då passade jag på att gå ut från hallen och stänga dörren. Jag hämtade Frasse som låg och sov i den goa brasvärmen, ihopakurad i soffan på fåskinnet. Han tyckte att det var ganska onödigt att han också skulle jaga musen men jag stängde in honom också i hallen. Efter en stund öppnade jag dörren igen. Rut letade fortfarande men Frasse satt lugnt och tittade. Ingen mus i sikte. In med djuren och stängde dörren. Efter ett tag kikade jag ut i hallen. Ingen mus. Kvickt satte jag ut en musfälla och stängde dörren. Nu sitter jag och väntar på att musen ska fastna i fällan. Jag har också strött ut Revira som ska skrämma bort mössen. Håll tummarna så att musen fastnar i fällan.

Fototriss fult

Den är lite knivig, veckans fototriss. Fult. Vad är fult? Mycket egentligen, men att bara välja tre saker..... För mig var det svårt i alla fall. Här kommer i alla fall mina tre fulaste val.

Japp. Det är samma gulliga katt som förra veckan. Jag kom hem en dag och såg den stackars katten sitta alldeles förskrämd utanför min port. Han var alldeles lerig och hårtussar var borta. Jag vet än i dag inte vad som har hänt, men tror inte att han har varit i slagsmål med en annan katt.

Detta var vad som stod uppställt på min tomt när jag flyttade in. Det tog ganska lång tid innan förra ägaren tog bort sitt skräp. Men nu är det borta i alla fall.

Min syster och jag har en "tävling" i vem som kan hitta den fulaste presenten. Denna vasen eller urnan leder stort och jag tror inte att jag slår det i första taget! Visst är det svårt att hitta något fulare? Fler fulingar hittar ni på: http://fototriss.blogspot.com/

Fototriss porträtt

Sitter och väntar på att veckans tema i fototriss ska kommu upp. Spänningen är oliiiiiiidlig! Jag till och med bryter mitt i en spännande film. Män som hatar kvinnor. Har ni sett den? Så jäkla spännande! Har redan sett  "Flickan som lekte med elden". Nu slog klockan tolv. Porträtt! Okej. Här kommer mina bidrag till veckans fototriss.

Första bilden är på åldermannen - Frans Fransson, 17 år. Min älskade katt.

Andra bilden är på lilla Rut, snart 12 år.

Den sista bilden får jag nog offra mig på. Det är faktiskt jag, ålder .... Den är tagen med mobilkamera i bilen till Pias fest i somras. Tänk er att få trädgården invaderad av 6 stycken "smådjävlar"? Det fixade hon fint. Nu ska jag se färdigt filmen. Fler trissar kan ni se här:http://fototriss.blogspot.com/
Vi hörs i morgon. God natt.

Persikoträd

Många har undrat över mitt persikoträd. Det är en sort som heter Frost. Den är framtagen för att klara det svenska klimatet. Mitt träd står väldigt skyddat i rent söderläge. Det har växt enormt.

Jag fick det för ca 5 år sen. Då var det bara en liten pinne. Nu når det upp på halva taket.

Hade jag visst att det skulle bli så stort, hade jag inte planterat det så nära huset. I somras när det blåste, undrade jag vad det var som lät på taket. Det var några persikor som skramlade runt när det blåste.

Jag måste beskära det nästa år men vet inte om jag vågar riktigt. Tänk om jag förstör det?

Fototriss Frukt

Ämnet i veckans fototriss är frukt. Då kan det vara svårt att välja men dessa tre bilderna är mina val.

Den första är på min persikoskörd. Eller rättare sagt en del av den. Jag fick massor. Jag har kokat in i sockerlag och gjort chutney. Förutom att jag har ätit och givit bort en massa.

Andra bilden är på min majs. Det är en sorts majs som kallades popcornsmajs. Man skulle lägga kolvarna i en papp-påse och poppa dem i micron. Maria gjorde det häromdagen. Jag fick ett sms där hon talade om att den hade brunnit upp. Men ett litet majsfrö hade i alla fall poppat. 

Sista bilden är på en chilifrukt på en av plantorna som jag fick av Robert. Han hade satt frön från en chili som de hade köpt. Jag har fortfarande 3 friska starka plantor med frukt på. De är inte mogna än men en av dem börjar rodna. Fler fototrissar hittar ni här:http://fototriss.blogspot.com/

RSS 2.0