Silverpil

I morse när jag satt och drack kaffe vid dammen kände jag att det var någon som tittade på mig. Detta var vad jag hittade.

Den har väldigt vackra färger.

En riktigt söt liten larvig sak. Jag vet inte vad det är.
Det var för övrigt den första morgonfikan för året vid dammen för Rut och mig. Alla mina fiskar dog i vintras och det har inte varit roligt att sitta där. Men nu har jag fått tre stycken guldfiskar av Jonas och så har jag köpt två stycken blå shubunkin. Alla har fått namn. Senap är en gul guldfisk. Ketchup är en röd guldfisk och Chili är en rund dito. Virr och Snurr är mina shubunkin. Nu börjar de komma fram när jag ska mata dem. Mysigt!

Vad har hänt


Detta husdjur har jag i mitt fönster. Den är bra för den fångar ganska mycket flugor som ni kan se.

Nätet blir bara tjockare och tjockare.

Detta är den första solrosen som har slagit ut. Jag tror nog att de ska vara i full blom om två veckor. Lagom till Marias bröllop.

Det här är hottentottliljor. Jag har aldrig sett sådana i affären. Jag fick dem av Jonas som vanligt.

Blommande funkia. Underbara blommor som står länge.

Jag börjar få ordning på dammen nu. Det finns nu fem fiskar.

En fantastisk dahlia som jag köpte i våras.

Min lilla blomsamling som välkomnar mina gäster.

Jordgubbar


Dagens skörd. Första gången det har blivit så många.

Systerkväll

Härom kvällen hade vi en systerkväll, Eva och jag. Vi åt och drack gott. När hon kom startade vi med var sin Marinella. Den var iskall. Gott i värmen. Eva hade lite gott med sig till drinken. Räkor och choritzo i marinad med bland annat "jordgubbssmör" (jordnötssmör) och vatttenkastanjer med bacon i sojamarinad. Grillen (Marias) sattes igång. Syrrans "gottis" lades på och grillades snabbt. Supergott till ett glas rosé. Lammkotletterna och karrén fick vänta lite medan vi festade på förrätterna. I ugnen bakades nya morötter i folie tillsammans med vitlökssmör. Doften spred sig i hela huset. Det luktade underbart! De var lagom färdiga när köttet var klart. Till det hade vi gjort två olika såser. En yoghurtsås med mynta och en lite starkare med hot chipotle, chilisås, vitlök och sambal i creme fraiche. Underbart gott!!! Detta avnjöts i uterummet. Sen gick vi in och tog en kopp kaffe med Malibou i. Jag har inte testat det innan, men fy tusan vad gott. Vi tittade på en bra film - It´s complicated - innan vi lade oss. Jag sov som en stock ända till strax innan åtta. Då vaknade jag och hade kramp i benen. Jäklar vad det gör ont! Sen tyckte jag inte att det var lönt att lägga mig igen. Jag kokade en kopp kaffe och hämtade tidningen. Morgonkaffe i uterummet är inte fy skam. Sen gick jag in och fixade två olika röror att ha till frukost. En med lax och en med ägg och rom. När Eva vaknade var frukosten nästan klar. Sen frukosterade vi i det välsignade uterummet. Tack och lov att jag har det! Efter disken for hon hem och jag myste vidare. En trevlig kväll!

En återanvänd, men bra bild på min syster och mig.

Semester


Syrénbersån börjar likna något nu. Jag har börjat lägga plattor.

Stjärnflocka?

Rut som jagar sorkar.

En ros med daggen kvar.

Riddarsporre. Den är ca 2 meter hög.

Ett fint besök.

Närbild på besökaren.

Underbara näckrosor.

Mina fina tremastarblommor....

Digitalis.

Mastifföga.

Mastiffnäsa.

Hel mastiff. Dagny.

Franse sover gott i morgonsolen.

RSS 2.0