Stolt

Jag är stolt över min syster. Jag hoppas att det är jag som har påverkat och inspirerat henne. Lite i alla fall... Hon är (var) inte intresserad av trädgård och blommor varför hon brukar se väldigt plågad ut när jag tvingar henne att titta på mina blommor i min trädgård. Här växer och prunkar det som aldrig förr medan det mest ser ut som en öken i hennes.

Min Summersnow växer så det knakar.

Men det verkar ha vänt. Förra veckan kom hon hit och det glittrade i hennes ögon. - Jag har varit i världens underbaraste trädgård! Du måste följa med dit! Nu!!! Där strosade jag omkring i trädgården i nattlinne och var oduschad. Aldrig i livet! I morgon.

Dammen är nu klar för nya invånare. Äntligen!

Dagen efter hämtade jag henne och vi for iväg mot osäkra mål. Lister... Huuvvaligen! Vi tog en liten extra runda och det är verkligen vackert på Lister. Väl framme möttes vi av en liten "tant". I positiv bemärkelse.

Jättekungsljus som sprider sig så jag har hela trädgården full.

Hon guidade oss runt i en fantastisk trädgård. Där fanns allt! Hon gav sig också tid att berätta olika historier om hur hon hade "kommit över" olika växter. Jag shoppade loss och syrran betalade. En sån måste du ha och en sån och så vidare. Det slutade med att vi hade kofferten full när vi begav oss hemmåt.

En Mariatistel som jag fick av syrran.

Efter en liten mellanlandning i Mjällby, där vi köpte någon växt till, for vi hemåt. I lördags ringde hon och ville fika. Jag var inte sen att nappa på erbjudandet. Vem tackar nej till en kopp kaffe i trevligt sällskap?

Mina fina tremastarblommor...

Efter fikat kunde jag inte låta bli längre.  Nu skulle det planteras! Vi satte igång med liv och lust. Vi böjade rensa i bland stenarna under de två träden. Hon har tänkt ha växter på kullen och en liten "ljugarbänk" under där man kan sitta och dricka en kopp kaffe. Vi slet och rev i ogräset och de gamla enerötterna. Inte lätt! Men vi var verkligen taggade.

En lilja vid dammen.

Vi höll till och med på att missa det viktigaste den dagen. Bröllopet!!! Vi gick in lagom för att se de sista gästerna tåga in i kyrkan. Sen satt vi där med var sitt glas vin och snyftade ikapp. Allvarlig tantvarning! Efteråt regnade det så vi lade ner projektet för dagen. På söndagen ringde hon och ville att jag skulle komma. Snörvlande (förkyld!) satte jag mig i bilen och körde dit.

Mitt jordgubbsland.

En jordgubbe. Tror ni att den kommer att mogna till fredag?

När jag anlände såg jag min syster mitt uppe på kullen som var helt rensad från ogräs. Då blev jag stolt och glad. Sen planterade vi växterna som hon hade köpt plus de som hon hade fått av mig. Det blev jättefint!

En nejlika. Var kommer den ifrån? Mystiskt...

Dagen efter

I dag är jag lite trött. Jag var på fest igår. Det började tidigt på morgonen till frukost. Det gällde att hålla sig uppdaterad angående vad som hände på festplatsen. Man vill ju inte fastna i någon trafikstockning. Jag hade en liten paus mitt på dagen. Jag var hos min syster och hon bjöd på bröllopskaffe. Vi hann med ett mindre arbete i trädgården innan det var dags. Med var sitt glas vin bänkade vi oss framför tv:n. När kronprinsessan Viktoria gick fram vid sin fars arm och blev överlämnad åt sin blivande make, var intet öga torrt. Vi satt i soffan som två gamla tanter och snyftade i kapp. Herre Gud!!! Hur ska det gå när Maria gifter sig i augusti?? Hur ska jag klara av att sjunga "Underbart"? Nej nu ska jag träna på sången. Jag är lite rosslig i halsen idag efter gårdagens fest. Men det är ju ingen som hör mig och det är tur....

Det blivande äkta paret.

Rekord

I kväll har jag knipit av de överblommade blommorna (?) från min rosa Rhododendron. Det blev rekord. Jag har för mig att det var ca 160 i fjor. I år var det 184 st!!! Jag fick mina två rhododendron av Tinas föräldrar när de grävde upp dem. Egentligen ska de inte trivas här men det vet de inte om. Ren sandjord. Men jag är noga med att vattna och göda dem. Det ska bli kul att se hur de ser ut nästa år, för de skjuter massor av nya skott i nästan alla topparna.

Tänk er 184 stycken så underbara blommor!

Dagen i dag

Dagen idag har varit en bra dag! Jag vaknade som vanligt långt innan han den där hade fått på sig skorna. (Fan alltså.) Klockan var bara 4.20 när min kropp tyckte att den hade sovit nog. Då gick jag upp och kokade en kopp kaffe. Dagens bästa! Vädret har verkligen varit ett riktigt drömväder. Sol, sol. sol och sol! Underbart! Började med att klippa gräset på framsidan. Sen klippte jag den andra sidan också av bara farten. Sen har jag gått och smäpulat hela dagen. Det börjar lika en trädgård nu.

Det börjar likna en riktig trädgård även på framsidan.

Nyklippt och fint.

Stereo....

Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Skulle ju göra så mycket i söndags. Jag vaknade jättetidigt som vanligt. Sträckte på mig och myste. Solen sken in genom fönstret och klockan var knappt halv fem. Mysigt! Jag gick upp och kokade mig en kopp kaffe. Satt på sängkanten och drack dagens första kopp. Gottgottigottgott! Sen kröp jag tillbaka under täcket. Rut kom och ville gosa. Jag lyfte lite på täcket och hon kröp belåtet ner och makade sig tillrätta vid min sida. Jag låg och slötittade lite på tv och njöt av tanken att jag skulle kunna sova en stund till. Kände belåtet att sömnen började smyga sig på mig. Blundade med ett leende. Då ringer telefonen. Klockan halv sju! Jag visste givetvis vem det var. När jag svarade var det en mycket sömnig Pia i andra änden. "Kan du jobba?" Jag kommer sa jag. Det var bara att pallra sig upp och in i duschen. Det är tur att jag har ett så bra jobb som jag trivs med. Det är aldrig svårt att gå till "jobbet". Om man nu kan kalla det ett jobb. Jag får alltid göra saker som jag trivs med. Men idag har jag varit ledig. Det har visserligen inte blivit så mycket gjort men jag har börjat plantera i mina nygrävda rabatter. De är visserligen inte färdiga men vad gör det. Det är ju kul att plantera. Var också ute och gjorde en raid med kameran. Det börjar bli lite att fotografera och visa upp. Men jag vill ha en ny kamera!!!! Det ska bli bra väder i morgon så då tänker jag klippa gräset. och givetvis fortsätta med mina rabatter. Jag jobbar natt i morgon så jag har hela dagen på mig. Kanske....

Min trädpion har slagit ut! Den allra första blomman sen jag fick den för tre år sen.

Trädgården på framsidan börjar anta sin form. Det ska grävas mer rabatter och gräset ska klippas.

Det växer massor av vilda lupiner på tomten bredvid. Vackert!

Mitt lilla experiment. Jag var tvungen att ta ner planket i fjor och bokharabindan får bre ut sig i väntan på ett nytt plank. Kom på att man kan ju sätta den ena stegen så att den kan klättra på den. Det ska bli spännande att se hur det ser ut i höst.

Min blå bergvallmo. Den är fantastisk! En underbar färg!

Den har verkligen etablerat sig väl. Den står intill huset på norrsidan och verkar trivas bra. Jag har två stycken och de böjar bre ut sig. Hoppas att det blir många blommor.

Lördag kväll

Vad skönt att det är lördagkväll. Bara sitta ner och ta det lugnt, njuta av en god middag och ett gott glas vin. Sen sitta i soffan och slötitta på tv tillsammans med Frasse och Rut. En kass film på 4+. Hur dåligt kan det bli? Jag är ledig i morgon så jag hoppas att det blir bättre väder än det har varit de sista dagarna. Då ska jag fixa med syrénbersån så man kan sitta där och fika. Det ska också grävas färdigt i rabatterna på framsidan så jag kan plantera där. Är det riktigt fint ska jag klippa gräset.  I morgon bitti blir det förhoppningsvis kaffe i uterummet. Frasse har inspekterat och godkänt. Mysigt! Nu ska jag gå och lägga mig. Jag lär väl vakna i ottan som vanligt. God natt.

Frasse som inspekterar.

Konstigt!!

I morse när jag körde till jobbet höll jag på att krocka med en påfågel! Sant!! Den flög rakt framför mig och höll på att flyga rakt in i framrutan. När jag körde förbi den, körde jag nästan över stjärtfjädrarna.

Trädgården

I dag var jag ute i trädgården och fotade så gott jag kunde. (Kameran...) Det blev några bilder i alla fall. Det växer bra nu efter regnet och de få dagarna med sol. Tyvärr växer ogräset bäst... Men jag har varit ganska flitig i fråga om ogräsrensning i rabatten. Dessutom lånade jag syrrans trimmer och slog lite runt om. Bland annat har jag slagit det mesta gräset runt dammen och odlingslådorna. Det blir inte så mycket i lådorna i år. Saknar inspiration. Jag ska så lite sallad och köpa lite färdiga plantor senare. Redan nu finns en söt tomatplanta och en chiliplanta i krukorna. I den ena odlingslådan har jag planterat mina jordgubbsplantor som jag fick av Tina förra året. De växer så det knakar och det blir troligtvis mogna jordgubbar till midsommar. I kväll har jag grävt en rabatt på framsidan av huset. Det var inte lätt! Gubben som bodde här innan har grävt ner en massa tegelstenar längs med huset. Men lite blev det gjort i alla fall. Planterade ett par julrosor och ett par funkior. Sen satte jag några lupiner och några andra plantor som jag har förodlat. Det växer bra i den runda rabatten som jag gjorde för ett par veckor sen. Många av solrosorna har blivit ganska stora och lavendeln växer så det knakar. Nästan alla dahliorna som jag har planterat i krukor har kommit upp. På söndag ska jag hjälpa Eva att plantera hennes dahlior som jag har haft för vinterförvaring. Hoppas bara att jag vet vilka som är hennes...

Vintergröna

Vallmo

Trädpionknopp

Syrén

Summer Snow

Stjärnflocka

Rhododendron

Pion

Pensé

Pensé

Maskros

Liljenkonvalj

Kaukasisk Förgätmigej

Jätterams

Fänrikshjärtan

Funkia

Blomma

Yrvaken Frasse.

Äntligen!!!

Äntligen har jag fått igång min kamera. När jag var på semester med Bosse och Katta råkade mina nycklar förstöra displayen. Sen har jag inte kunnat få igång den. Jag skulle ställa in tid och datum men jag kom inte ihåg hur man gjorde. Och inte kom jag ihåg hur man gick förbi det heller. Men idag har jag äntligen fått igång den!!! Jag säger som Kalle: Underbart! (Fattade du vinken?) Nu ska jag bjuda på några bilder från min försummade trädgård. Jag har inte lust att påta i jorden när det inte är bra väder. Har i och för sig tagit mig i kragen och börjat röja i den stora rabatten vid trappan men det har inte blivit så mycket mer gjort. OCH planterat en jävla massa solrosor... Hoppas att det blir några i alla fall. Tyvärr har vintern varit stygg mot mig. Det är jättemycket som har dött. Alla mina änglatrumpeter till exempel. Men dahliorna frodas. Tack och lov!

Nu blommar äntligen mina syréner. Det doftar underbart! (Igen!)

Rhododendronen börjar slå ut.

Mina rabarber i kruka som jag inte riktigt vet var jag ska plantera.

Mina löjtnantshjärtan som börjar bli riktigt stora.

Jätterams!

Inne: Amorphophallus Konjac, "penisblomma".

Lite "större" Amorphophallus Konjac, Konjaksknölkalla.

RSS 2.0