Plikten framför allt

Så där ja! Nu har man gjort sin plikt i år. Laddade upp genom att lägga mig ganska tidigt i går. Hade svårt för att somna. Ni vet - man går igenom de sista detaljerna så att man inte missar något viktigt. Kläderna var framlagda med de varma fleecekallingarna överst. De har varit min räddning denna vintern. Varma strumpor och min älsklingströja låg också strategiskt framme. Jag fick ställa klockan för att hinna fixa en närande frukost så att mina krafter inte skulle ta slut halvvägs. Det blev nybakat "bröd" enligt lchf med skinka och saltkött på. En stor kopp kaffe är en självklarhet. Jag vaknade innan klockan ringde och hade en stund över innan jag var tvungen att stiga upp. Man vill ju inte missa starten. Jag var klar i god tid innan starten gick. Det var väldigt trångt! Föret var bra och tätklungan lagom stor. Det var inte svårt att hänga med. Perfekt väder gjorde att det var en ren njutning. Pulsen höll sig ganska lugn. Formen var bättre än vi trodde.
Blåbärssoppan satt fint i Mångsbodarna. Efter 4 timmar var det dags för målgång.
Det blev en spurtstrid som hette duga!

Men Jörgen Brink fick en välförtjänt seger.

Favoritmorgon


Ruts favoritmorgon börjar här. Det är skönt att få sova ut riktigt.

En stund senare kan man ju krypa ner under mattes täcke för att sova vidare en stund.

Kanske dags att komma fram för att se om det vankas något morgonkaffe?

Ska bara fixa frisyren först.

Visst luktar det nybryggt kaffe?

Kan man få frukost på sängen?

Vår

Jag läste att det är vår här i skåne.... Undrar var? Men det är klart - solen skiner så att snön smälter på dagarna. Tyvärr är det desto kallare på nätterna. Det har varit ca 10 minus i natt. Men solen skiner och det töar. Det är riktigt varmt i solen. Och snart bär det av till Teneriffa! Det är nog vår i alla fall!

Bilden är tagen i morse vid Trolle Ljungby.

Det är riktigt skönt i solen.

Robert var här i helgen och skottade en extra gång genom trädgården.

Det dröjer nog inte så länge innan jag kan sitta i min berså och dricka mitt morgonkaffe.

Skånsk vinter

Jag har varit med om något i år som jag inte har upplevt förr. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Och nu börjar det bli några vintrar i mitt liv. Det har varit VINTER!!! (Är?) En j___a massa snö! Snacka om att det har blivit en massa skottande för min del. Jag har absolut inte skottat i onödan. Det har bara blivit smala gångar. Till bilen, garaget och fågelborden. Men nu är det snart vår.
Utanför Bengt och Birgits hus i Bromölla.

Plattorna som ska ligga i min syrenberså är alldeles översnöade.

Det är svårt att komma in i rummet ute i garaget.

Stackars Franse tycker inte om snön.

RSS 2.0