Julat

I går fick jag elen indragen i mitt sovrum. Underbart!!! Tack du vänliga varelse som ställde upp och hjälpte en "tant" i nöd. Idag kände jag lusten komma tillbaka, så jag satte igång med att "jula" i mina fönster. Nu sitter jag i mitt mysiga rum med adventstjärnan tänd och brasan sprakande. Det är varmt och gott. Jag tror att jag ska värma mig en mugg glögg och ta en pepparkaka innan jag ska duscha och gå och lägga mig. Jag har också kunnat tvätta utan att vara orolig för att proppen ska gå. Det blir byte av sängkläder också så jag kommer nog att sova gott i natt.God natt.


Vinterväg

Härom morgonen, när jag körde till jobbet, trodde jag nästan att jag hade kört fel. Det kändes som om jag befann mig i djupaste urskogen i mörkaste norrland. Snön låg tung på granarna och landskapet var fantastiskt.Som tur var hade jag kameran med..Lite suddiga men.....

Snökaos??

Här är det snökaos .... Eller inte. Men man kan i alla fall ana sig till att det håller på att bli vinter. Men absolut inte mer än ana.

God natt.

Damlunch

Jag vet att det är länge sen jag skrev men inspirationen tryter ibland... Men nu har jag något trevligt att berätta. I torsdags bjöd jag två väninnor på "damlunch". Vuxet va? Det är mina två äldsta vänner och då menar jag inte när det gäller ålder. Detta trots att vi alla tre har uppnått en betydande ålder. Trots att det är flera, ja ganska många, år sen vi satt ner alla tre, var det som om det var i går. Det kallar jag bra vänner! Jag bestämde mig för att bjuda på pannkaksrulle à la Tina. Ett jätteenkelt och mycket gott recept. Carina slutade jobbet klockan 12 så vi bestämde att de skulle komma strax därefter. Först kom Czesia. Det är alltid lika roligt att träffa henne. Sen kom Carina. Hon hade en urgullig present med sig. Årets första tomte!

Visst är han ursöt?!?!
Maten var klar så det var bara att sätta sig och hugga in. En liten skål sallad och lite bubbelvatten till så var lunchen komplett. Sen måste vi ju ha kaffe. Och som ni vet är jag ju lite av en kaffeoman. Har ju det mesta när det gäller kaffe. Carina blev glad när hon såg att jag hade presso. Hon hade fått en av sin dotter men var inte riktigt säker på hur man gjorde. Det blev en liten demonstration och kaffet smakade utmärkt! För att hon skulle komma igång riktigt fick hon en paket Zoegas Passion Colombia. Jag tycker att den är en av de godaste sorterna. Jag hoppas att hon har börjat använda sin presso nu..?Jag hade bakat några kakor som jag plockade fram ur frysen. (Ja, de är godast direkt från frysen.) Det är ett recept som min dotter har tipsat om. De går under namnet "PMS-kakor". De passar bra när man är riktigt sugen på något gott med choklad. Jag kanske ska lägga ut receptet? Kanske i morgon... En jättemysig eftermiddag som jag hoppas att vi kan göra om SNART!

RSS 2.0