Jag vet!

Jag vet!Jag vet!Jag vet!Jag vet!

Sammanfattning

Det känns som om jag har legat i ide den senaste tiden, men nu börjar jag vakna till. Jag vet inte om det beror på vädret men jag kan väl skylla på det. Det har varit jul och nyår sen jag skrev något sist. Jag har faktiskt inte varit helt overksam under tiden. Förutom att jag har jobbat så har jag varit hos min dotter och hennes FÄSTMAN(!) och "firat" nyår.

Vi hade en jättetrevlig kväll med underbart god mat. Maria är absolut min favoritkock! Robert hade valt förrätten. Det börjar bli tradition nu med getosttoast med lite ringlad honung och rostade pinjenötter. Till huvudrätt hade hon gjort en underbar lammrygg. Den hade legat i marinad över natten och stektes långsamt i ugnen späckad med massor av vitlök. Till det serverades en fantastisk potatisgratäng. Efterrätten gick inte heller av för hackor. En vit chokladmousse med blåbär. Till allt detta drack vi vitt. Ja, vatten alltså. Jag vill verkligen inte påstå att jag gick in i det nya året hungrig!

Min nyårsafton började med att jag jobbade till halv tio. Då satte jag mig i bilen (Fille!) och körde direkt till Landskrona. Det var sista gången. När jag kom fram hade Maria frukost till mig. Gott!

Sen var det bara att lasta bilen. Jess! Flytt! Från Landskrona och en liten, sliten tvåa på första våningen, till Helsingborg och en större, nyrenoverad tvåa på fjärde våningen UTAN HISS! Jag vill bara tala om att det är 90 trappsteg upp till våningen! Många trappsteg blir det på en flytt! Men jag lovar - det var verkligen värt det.

En fantastisk lägenhet. Vi körde några vändor med Fille. Vet ni hur många växter man kan trycka in i en Felicia? Många! Fille har ett enormt stort bagageutrymme! På lördagen kom Marias pappa med fru och kompis och hade stort släp med sig. De stora starka pojkarna och den starka frun packade släpet medan jag och Maria packade Fille igen. Maria och jag körde i förväg och tömde bilen. Sen kom de andra med släpet. Efter många turer upp och ner för de många trapporna var allt uppe i lägenheten. Då blev det en snabbfika innan de var tvugna att köra tillbaka till Bromölla med släpet. Maria och jag tog en sista tur till Landskrona för att uträtta några ärenden.

Sen var det bara att packa upp. Maria och Robert tog Fille och körde till IKEA för att handla några saker medan jag packade upp och försökte bringa lite ordning i röran. Inte lätt! När de kom tillbaka, gick vi för att fixa lite att äta. Då ska ni tro att det var gott med mat!

Vi satt uppkrupna i soffan med fötterna på den nya, gröna mattan och åt var sin jättegod rulle. Mysigt! På kvällen hade vi fått någorlunda ordning och det var skönt att krypa ner för att få en välförtjänt vila.

Min sista syn innan jag somnade var en fullmåne som tittade in på mig från en klar himmel.
Dagen efter satte jag mig i bilen och körde till Landskrona för att hämta några saker som jag skulle ha med mig hem. Jag var hemma några timmar innan det var dags att köra iväg och jobba. Sen har det varit ganska mycket jobb, men nu har jag varit ledig några dagar. Det har varit välbehövligt!

RSS 2.0