Höstmorgon

Var uppe med tuppen som vanligt. Det var disigt och solen sken. Jag kunde inte låta bli att gå ut med kameran.

Mina solrosor är höga och fina. De blommar som bäst nu.

Frasse ville följa med och hämta tidningen. Man kan se mina blöta fotspår på asfalten.

Tomten bredvid där rådjuren brukar gå. De stryker precis utanför mitt sovrum.

Solen höll på att sticka fram bakom trädet.

Jag behöver klippa gräset en sista gång innan vintern.

Det var fullt med dagg på alla blommor.

Även persikoträdet var daggvått.

En droppe dagg i de perenna solrosorna.

Kaprifolbären lyser när jag kommer ut genom dörren.

Sista chansen

Jag var ute i trädgården idag och fotograferade. Naturen tar verkligen en sista chans att visa upp sig i all sin prakt. Än finns det gott om blommor som kämpar mot höstkylan.

En av Marias solrosor. De är odlade för att pryda hennes bröllop. Det blev i alla fall några. Men många står kvar och blommar som aldrig förr.

Här är det en fröställning efter en vallmo. Den är precis lika vacker som blomman.

En höstaster som får påhälsning av en höstsömnig fluga. De har just börjat blomma.

En av de sista blommorna på mina hottentottliljor. Jag har aldrig sett eller hört talas om hottentottliljor innan jag fick en kruka av Jonas (så klart).

Jag trodde inte att min Summer Snow skulle blomma i år. Men det kommer massor. Jag satte den i fjor för att den skulle klättra i mitt gamla körsbärsträd. Det blev jättelyckat!

En sista kämpande rosenknopp på min New Dawn. Den har blommat troget hela sommaren trots att jag planterade den i våras. Det ska bli spännande att se vad som händer nästa år.

Det här är frökapslar på min ricin som jag räddade från den elaka affären i somras. Den var bara en sorglig spillra av en blomma. Men nu har den växt till sig och är stor och ståtlig. Jag har aldrig haft ricin innan. men det blir definitivt minst en nästa år också!

En av mina vackra dahlior. Den är hög och blommar med underbart röda blommor. Tyvärr vet jag inte vilken sort det är, men jag ska forska i det.

En annan av min dahlior.

En dahlia som jag vinterförvarade åt min syster. Jag passade på att "lägga beslag på" några knölar... Ytterligare en sort som jag ska kolla. Ni ser - det finns fortfarande massor att glädja sig åt i trädgården.


Fototriss Var Så God Och Sitt

Veckans fototriss har temat: Var så god och sitt. Kan vara mycket men här är mina bidrag.

Här sitter jag på mitt favorit ställe -vid dammen. Jag betraktar mina sommarfötter. Ok, de ser ut som vanligt på sommaren. De blir inte mycket renare än så. Jag går nästan alltid barfota. Mina tår brukar kallas "nypotatisar". Det är även ett favoritställe för mina kaffegäster. Inte mina fötter alltså, utan dammen. Var så god och sitt!

Här sitter vi och löser melodikrysset på lördagar. Kaffe, Rut och Frasse så är lyckan fullständig! Det är alltid trevligt med vänner som kommer och löser krysset tillsammans med mig. Var så god och sitt!

Här sitter den blivande bruden och laddar med ett glas rosa champagne. Bara en riktig vän vet när det passar med rosa champagne! Tack Niklas. Brud och brudgum bjuder: Var så god och sitt!
Fler sittriktiga trissar hittar ni på:http://fototriss.blogspot.com/

Fototriss plastic fantastic

Veckans fototriss... Jag tar mig tid trots att jag egentligen inte varken orkar eller har tid.

Denna fick Maria på sin ettårsdag av "fotta". Fotta var hennes namn på sin morfar. Hästen har varit med om det mesta. Allt från att bli fullständigt inlindad i bandage till att bli nerbäddad i sängen. Den är mycket älskad och den enda leksaken som absolut inte får göras av med.

Den person som uppfunnit "Foppatoffeln" borde få nobelpris!

Min älskade fleecetröja. (Ja, ni vet - petflaskor...)
Fler plastiga trissar hittar ni här:http://fototriss.blogspot.com/

RSS 2.0