Fototriss kollektiv

Jag har varit på besök hos min nygifta dotter i helgen. Därför kommer min fototriss lite sent. Men här kommer i alla fall en hastigt hopkommen triss. Svårt att välja. Det är mycket som kan kallas "kollektiv". Detta är mina val.

Detta är mitt lilla kollektiv. Frasse och Rut ingår i vårt kollektiv på tre. Frasse har uppnått den mycket aktningsvärda åldern på 18 år! Gammelman... Rut kommer lite efter med sina 12, snart 13 år.

I somras kom Jonas (vem annars?) med de här spännande lökarna. Det är luftlök som sitter i ett litet kollektiv i toppen på plantan. Man kan ta en av de små lökarna och plantera så kommer det en ny planta.

Det här är kolektivet med solrosor som jag planterade i våras. De var beställda till Marias och Roberts bröllop. Det blev både gula och röda så det räckte till både dekoration och till brudbuketten.

Är ni sugna på fler kollektiv är det bara att kolla här:http://fototriss.blogspot.com/

Morgon

Jag ska snart till jobbet. Men som vanligt vaknar jag tidigt och har svårt att somna om. Jag ska jobba till halv elva i kväll. Minst! Det är bara att ta fram kameran och föreviga min morgon. Som vanligt när jag har druckit kaffe och ligger kvar i sängen och tittar på tv, kommer Rut och kryper ner under täcket.

Sen kan hon sova kvar en bra stund efter att jag har gått upp. Observera det gulliga påslakanet. Det är Marias men hon har inte tagit hem det så...

Sen gick jag ut i trädgården och såg att änglatrumpeten har slagit ut med inte mindre än 11 fullt utslagna blommor! Den är fantastisk!

Jag hittade gamle (18år!) Franse sovande i uterummet. Han sov gott och vaknade inte när jag fotade. (Jag kollade - han lever.) Sen gick jag in för jag var tvungen att förbereda maten jag skulle ha med.

Men den vackra himlen hann jag föreviga i alla fall.

Bara bilder


Nallen slår ut mer och mer. Solrosen Teddy Bear.

En vacker fjäril på min "fjärilsbuske", Syrénbudleja. Det finns vit och mörkt lila också. Ska nog skaffa...

Änglatrumpet

Förra året fick min syster en änglatrumpet av sin son. Det var bara en liten pinne när hon fick den. I höstas när den skulle in för vinterförvaring, frågade hon om jag kunde ha den. Visst. Det var förtfarande bara en liten pinne. Min syster är inte så bra på det där med att vattna och göda. Den stackaren fick stå inne hos mej i köket eller hallen hela vintern. I våras när den skulle planteras om, fick den en jättekruka av mig. Jag skar ner den ganska ordentligt och satte de små "stumparna" i vatten. Hon ville inte ha hem den då, för hon hade inte tid med den på grund av alla kvartssamtal. Hon tyckte att den hade det bättre här hos mig. Sen skulle de iväg på semester och på den vägen är det ... Den står här än. Och jag ska definitivt inte klaga! Den är fantastisk!

Det är ca 7 fullt utslagna blommor och säkert lika många till som slår ut vilken dag som helst.

Vi räknade knopparna häromdagen och fick det till över 80 st.

Den är vit och doftar underbart. Jag har bundit upp grenarna för att de inte ska brytas av alla blommor. Vill ju inte att det ska bli som med persikoträdet. Dessutom planterade jag de små stumparna och de har verkligen växt till sig.

Den ena har till och med en knopp! Den andra trivdes inte där jag satte den så den har inte växt så mycket men den är omplanterad och den har tagit sig ganska bra på bara ett par dagar. Jag hoppas att de ska klara vintern. Det gjorde tyvärr inte de jag hade förra året.

Rosor av olika slag

Veckans fototriss hade temat R. Jag skickar med lite bonus-R. OBS! Detta är inte fototrissen! Det var förra inlägget.

En ros som jag har fått. Vet inte namnet tyvärr. Någon kanske vet???

Samma ros lite senare. Tro det om du vill...

För några år sen fick jag några rosenbuskar av Jonas granne. De grävde upp en hel häck.

I våras köpte jag denna klängros för mina födelsedagspengar. (50 år!). Det är en röd New Dawn. Den har blommat jättemycket och verkar trivas i bersån.

Underbara blommor. New Dawn!

Stockros. Tyvärr har de inte varit så flitiga i år.

Denna solrosen var en av blommorna i Marias brudbukett.

Den första "nallen" håller på att slå ut. Solros som heter "Teddybear".

Lite konstig tid för julrosorna att blomma. Fick den av Jonas (givetvis).

En av näckrosorna. Dom har verkligen blommat flitigt. Har haft ca 5 blommor åt gången på en planta. Också fått av Jonas...

Fototriss R

För första gången på JÄTTELÄNGE ska jag delta i veckans fototriss. Ämnet är R.

Detta är Rut. Hon är en yrvaken Jack Russel på 12 år. Hon var bara så bedårande när hon vaknade och öronen stod rakt upp! I vanliga fall har hon helt normala öron. Små och söta.

Denna katastrof inträffade igår. Mitt älskade persikoträd bröts av. Hela toppen och grenen nedaför gick helt av!
Ruskigt och bara Ruin kvar. Det fanns dessutom massor av persikor på grenarna. Hoppas att de kan mogna inne. I alla fall några. Måste få hit någon som vet hur man beskär och som förhoppningsvis kan rädda resten av trädet. Ni som har läst min blogg innan har säkert sett förra årets skörd... Snyft!

Detta är Resterna efter min dotters bröllop. Det var ett fantastiskt bröllop och en Rolig fest.
Fler trissar hittar ni på:http://fototriss.blogspot.com/

Bröllop

Jag har varit på bröllop! Min dotters... Alltså är jag numera officiellt Svärmor. Det var ett mycket vackert bröllop. Brudparet var alldeles bedårande!! Bruden var vacker som en dag, nästan som två och en stiligare brudgum får man verkligen leta efter! De har lagt ner månader på att planera den stora dagen och lyckades till fullo. Det blev till och med en och annan solros.

Tyvärr inte så många som önskat men i alla fall... De lyckades till och med ha vädrets makter på sin sida. Dagen började med mulet väder. Senare framåt eftermiddagen sprack molntäcket upp och solen tittade fram. Kvällen var ljummen och vädret var perfekt. På morgonen var jag beordrad att komma till parets rum som moraliskt stöd och för att hjälpa bruden med hår och klänning. När jag knackade på, kom brudgummen och öppnade för mig. Då satt bruden uppkrupen i sängen och "lade på ett ansikte". En stund senare kom deras kompis, Niklas, dit med en flaska bubbel. Som den goda kamrat han är (+att han känner Maria så väl) hade han köpt en underbar rosa flaska med "kläder".

Jag, som då skulle köra, fick inte smaka men de sa att den var jättegod. Tack för att du fixade den fina flaskan. I en spann med vatten stod två röda solrosor och väntade på att bli bundna till en brudbukett.

Den blev väldigt fin. Originell i allra högsta grad. Men det var så de ville ha det. Solrosorna bands ihop med ett svart sidenband tillsammans med lite murgröna. Murgrönan hade Robert "skördat" någon dag tidigare och den hade hållit sig väl i vattnet. Maria tittade desperat på mig och sa: Mamma! Det här är inte bra! Du är alldeles för lugn. Och det får jag verkligen lov att hålla med om. Jag var kolugn!!!

Gemensamt band vi buketten och den blev jättefin! Maria var också väldigt lugn ända tills klänningen skulle på. Då märktes det att hon började bli nervös. Droppen var när Robert kom in i rummet och hade tagit på sig sina kläder. En stiligare brudgum får man leta efter! Då  brast det för Maria.Tårarna kom när hon såg sin blivande make. - Vad du är stilig! Då kom det faktiskt en liten tår i mitt öga också. Vadslagning hade förekommit angående vem som skulle gråta mest på bröllopet. Alla hade utan tvekan tippat på mig. Visst. Det ska erkännas. Det kom en och annan tår men inte på LÅNGA vägar så mycket som alla (inklusive jag själv!) trodde! Jag lyckades behålla lugnet ända tills Niklas påpekade, just innan brudparet kom, att det här gick ju bra. Då kom tårarna. Men inte många. Jag lyckades samla mig ganska bra. Väl inne i kyrkan satte jag mig, som brukligt, längst fram. Då hördes musik och bruden tågade in, ledd av sin far. Han överlämnade henne till Robert och jag tror faktiskt att det kom en liten tår i hans öga också. Jag försökte ta några foton men det var nästan omöjligt. Mina händer darrade så det blev bara suddigt. Emilia fick rycka in som fotograf. Jag fick i alla fall några bra bilder men jag hoppas att jag kan få några bilder av någon som lyckades bättre. När vigseln var över, samlades vi utanför och välkomnade brudparet med såpbubblor. Mycket bättre än risgryn! Sen kom Lotta med sin vackra hästskjuts. Brudens far hade dragit i några tåtar och fått henne att köra från Tollarp till Kropps kyrka som ligger utanför Helsingborg. Tack snälla!
Sen var det fest i en trevlig lokal som en arbetskamrat till Robert äger. Det blev en mycket trevlig och lyckad fest.

Efter festen.
Morgonen efter var det dags för "morgongåvor". Maria hade en paket till Robert med en fin digitalkamera i. Robert som är lite pippilurig sa att "han hade glömt Marias present". De lånade bilen för att köra och hämta den. När de kom tillbaka hade de en korg med grönsaker med sig. Det visade sig att han hade köpt en koloninlott med stuga. Vilken underbar kille!
I måndags reste brudparet så på bröllopsresa till Prag. Jag ser fram emot när de kommer hem. Längtar efter dem.

Brist på sysselsättning

Vad gör man när man väntar på att syrran ska komma? Har man bara en kamera så kan man ju dokumentera hennes bil...

En gullig liten giraff i nyckelknippan.

Då stod bilen parkerad i Kristianstad.

Taklampan...

Baksidan av solskyddet.

Tutan på ratten.

Varningslampan.

???

I mitten på ratten.

Tändningslåset.

Lås??

Stereon.

Ja, det finns airbag i bilen.

En liten luden, blå elefant som bor i sidofacket på dörren.

Vatten.

Annat vatten.

Lapp...

Knapp..


RSS 2.0